Mi is a SURTREAT?

Tömören fogalmazva: a beton megmentője.

Képzeljünk el egy olyan felületkezelési rendszert (Total Performance System = TPS), amelynek köszönhetően a portlandcement alapú beton az idő múlásával nem megy tönkre, hanem épp ellenkezőleg: éveken át, lassuló tendenciával, de folyamatosan, több szempontból is javul.

Egy egyedülálló betonjavító technológiáról van szó, amely során a saját fejlesztésű speciális kezelőanyag több centiméter mélyen beszivárog a betonba, és ott olyan kémiai reakciók sorát indítja el, amelyek eredményeképpen hosszú időre jelentősen javul a beton fagyállósága, vegyszerállósága, növekszik a szilárdsága, ütésállósága, kopásállósága, illetve lecsökken a vízfelszívóképessége, valamint drasztikusan lelassul vagy hosszú időre megáll a betonacél korróziója, és ráadásul mindez egyszerre, egy időben.

Előnyök a hagyományos eljárásokkal szemben:

– Más, korábban ismert felületkezelő anyagokkal szemben mi nem lekoptatható bevonatot képzünk, hanem több centiméter mélyen kezeljük, átalakítjuk a betonszerkezetet.

– Költséghatékonyság (a bontás és újraépítés költségénél jóval olcsóbb hosszú távú megoldás).

– Időhatékonyság (létszám függvényében bármekkora terület akár 1 nap alatt kezelhető).

– Üzemelő munkaterület (a munkaterület szinte folyamatosan üzemben maradhat a kezelés alatt; ez hatalmas előny parkolók, járdák, lépcsők, utak, hidak, kifutópályák stb. esetében).

– A betonszerkezet hasznos, minőségi élettartama egyetlen kezeléssel is jelentősen, akár plusz 15 évvel növelhető.

– Zaj- és pormentes, nehéz munkagépeket nem igénylő kezelési eljárás … stb.

Eredet:

A technológia Robert Walde amerikai vegyészmérnöknek köszönhetően 1989-ben látott napvilágot az Egyesült Államokban. Az akkor alapított amerikai kizárólagos gyártó és forgalmazó SURTREAT HOLDING LLC azóta világszerte számos híd, repülőtér, parkolóház, út és különböző egyéb betonszerkezet nagysikerű felújítási és kezelési projektjét tudhatja maga mögött. Az amerikai anyacég működéséről, a NASA-val folytatott 25 éves közös munkáról, a referenciákról, a folyamatos fejlesztésekről és az egyre bővülő felhasználói körről bővebben az amerikai www.surtreat.info oldalon olvashat. A SURTREAT HOLDING LLC magyarországi képviselője és termékeinek kizárólagos európai gyártója és forgalmazója a SURTREAT Betontechnika Kft.